Hledání cesty

Opravdový dárek

3. 12. 2014 6:25
Rubrika: Nezařazené

Pod tímto názvem pomáhají lidé lidem v chudých zemích, aby měli to nejnutnější pro obživu. U nás máme jídla a vody dostatek - no, spíše nadbytek. To, co nám ale chybí je leckdy upřímný zájem o člověka který je vedle mne - soused, známý, kamarád. Máme tolik věcí a tolik možností, že prostě přes ně často nevidíme - člověka. Zvláště pak člověka nějak "jiného" - postižené, bezdomovce, nemocné, vězněné. Najít výmluvu proč prostě "nemám čas" je tak snadné.

Kdo si občas přečetl můj článek, nejspíš narazil na potíže spojené se zdravím. Naše zdravotnictví už nade mnou zlomilo hůl a dává mi pouze tlumící léky. Nejspíš poslední nadějí je pro mne léčení s pomocí přírody - byliny, které mají léčivé účinky a dal nám je jako lék Bůh. A také lidé, kteří jim rozumějí a chtějí pomáhat nemocným. Nicméně zpracování a správné dávkování něco stojí. Proto i tyto přípravky nejsou zrovna levné a z existenčního minima se prostě ušetřit nedá, invalidní důchod mi zas nedá náš promyšlený zdravotnický systém. Navíc je léčení spojené s přísnou dietou bez masa, mléka a cukru. Tudíž výživa zdravá a taky drahá. Tedy zatím nemám srovnání, začínám.

Rádi obdarováváme ty, které máme rádi, ty, kteří jsou nám blízcí. Bůh vybízel i k jinému darování.

Proto se obracím na lidi dobré vůle, kteří by mi chtěli přispět třebas i minimální částkou na moje léčení. Já vám můžu zaručit jen to, že za každého dárce obětuji Bohu jeden den svých neustálých bolestí.

Nic jiného nemám, tedy kromě účtu č. 2300492536/2010

Přeji všem ze srdce požehnaný advent a setkání s chudým Ježíškem v chudé stáji.

A děkuji všem, kdo nemyslí jen na sebe a kdekoli jakkoli pomáhají těm, kdo už to nemají jak vrátit. Věřím že ti jsou blahoslavení, protože je odmění sám Bůh.

Zobrazeno 1723×

Komentáře

růžetrnitá

Děkuji za dárek 200 Kč milému dárci. Zítřejší bolesti budu obětovat za něj.
Pokud chce, může zveřejnit svoje jméno, pokud ne, o to větší bude jeho odměna u našeho milovaného společného TÁTY v nebi.

růžetrnitá

Dnešní den je za dalšího dárce, který mi poslal 100 Kč

růžetrnitá

Děkuji Lence za 200 Kč a obětuji za ni dnešní den.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková