Hledání cesty

Odpuštění stokrát jinak...

5. 6. 2012 6:26
Rubrika: Střípky

Stala se mi křivda, velká a bolavá křivda. Nejprve mne přepadla zlost, veliká a pomstychtivá zlost. Potom bezmoc a sebelítost. Byla jsem jako vůz s nebezpečným a velmi výbušným materiálem a taky že to bouchalo. Kdo se objevil v dosahu, ten dostal co proto – nevině. Hřích vyvolal další hřích a ten možná poslal zlo zase dál. Ale já chtěla být přece nástrojem dobra a zatím… Stydím se, ale když on mi tolik ublížil! Co s tím? Ježíš říkal: „Otče, odpusť jim, neboť nevědí co činí."  "Jo, nevědí. Určitě věděl co činí a ne že ne! Tak jaképak copak." Zlobilo se moje ublížené já.

A pak jsem se se vším obrátila na Pána. Uviděla jsem, jak mne zlost svazuje, jak mne pronásleduje a ničí radost a pokoj.

Odpustit je tak blízko slovu pustit, opustit. Ano, jestliže svoji zlobu neopustím, nepustím, budu se jí držet, bude držet i ona mne. Jestliže nepustím to, co se stalo, budu trvat na svém, zlobit se a vztekat, bude mi zle. A tak jsem se té zlosti pustila nechala ji odejít. A začala děkovat za všechno co mám, za Boha a jeho lásku, za krásy, které se nedají koupit, za lidi, které mám ráda a oni mne, i když to neskýtá žádný hmotný prospěch.

Děkuji, že radost a láska nepotřebují velké bohatství  velká gesta, děkuji, že čisté srdce je lepší než milion v bance.

Zobrazeno 1240×

Komentáře

margotka1

Ivo, díky, znám tohle moc dobře, prožila jsem to už několikrát v životě... Ale je to fak t jediná cesta - odpustit, jinak to člověka "převálcuje"... díky a drž se :-)

organo

Úplně Tě chápu. V těchto dnech mě taky potkala křivda - a bolí to. Moc...Nevěděla jsem, zda se mám smát, zuřit nebo brečet. Nakonec jsem dělala od každého trochu :-)
Opravdu jediná cesta je - udělat si od situace odstup a odevzdat to všechno Pánu. Dokud se budu vnitřně užírat, škodím jen sobě a ne tomu, kdo mi ublížil. S tím to ani nehne, ani o tom neví...On je v pohodě a já "na mrtvici". Otázka - stojí mi vůbec za to, se kvůli němu (té situaci) takhle trápit??? Ale je to fakt moc těžké a nejde to hned, chce to čas...

hesa

Ivi, krásně jsi to napsala. Zdravím Tě a jsem ráda, že Tě znám :-).

vildatom

Moc vám děkuji za tento článek. Sám s tím mám problémy. Dennodenně dostávám další a další křivdy od různých lidí ale nejsmutnější na tom je, že nejčastěji od svých rodičů.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková